Artikel 1 van 8

Shiva 'Five Mukhi' rudraksha gebedsmala

Artikelnummer: PM61
€ 8,00
Het artikel is uitverkocht.

Shiva 'Five Mukhi' rudraksha gebedsmala

Rudraksha is een zaadje van een boom dat voornamelijk groeit in Nepal en India, in het Himalayagebergte. Het staat ook bekend als "Rudra's (Shiva's) traandruppels". Rudraksha wordt beschouwd als de beste vorm van organische sieraden, of het nu in de vorm van een armband of een mala is.

Gewoonlijk worden de kralen van Rudraksha aan elkaar geregen om malas of armbanden te vormen. Een mala of armband heeft meestal een extra kraal in het midden, genaamd de BINDU (punt).

Rudraksha-kralen worden gecategoriseerd op basis van het aantal gezichten of verdelingen dat ze hebben. De duurste en zeldzaamste is de enkelvoudige of EK MUKHI Rudraksha, terwijl de meervoudige gezichten goedkoper en overvloediger zijn. Het bijzondere type dat hier wordt genoemd, is de Five Faced of Panch Mukhi Rudraksha, die een grotere spirituele waarde heeft en voornamelijk wordt gebruikt om armbanden en gebedsmalas te maken.

Er wordt geloofd dat het dragen van Rudraksha de drager beschermt onder de hoede van Heer Shiva. Hindoes wereldwijd gebruiken Rudraksha voor het uitvoeren van Japa, meditatie en als rituele voorwerpen.

- handgemaakt in Nepal

- totale lengte van het ene eind tot het andere eind 89 cm

- kraalmaat 8 mm

- 108 kralen met één guru kraal

- 40 gram

© 2018 - 2024 nepalhandwerk.nl - handenarbeid producten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel