Artikel 2 van 5

5 kleine rollen katoenen Tibetaanse gebedsvlaggen

Artikelnummer: PF02A
€ 8,00
Voorraad 6 stuks

5 kleine rollen katoenen tibetaanse gebedsvlaggen

Deze Tibetaanse gebedsvlaggen zijn gemaakt van katoen en worden geleverd in een set van 5 rollen. Elke rol bevat 10 vlaggen met verschillende goden en de bijbehorende mantra's.

- handgemaakt in Nepal

- katoen

- elke vlag is 12 cm hoog x 12 cm breed

- blauw, wit, rood, groen en geel

- 95 gram

Gebedsvlaggen zijn kleurrijke vlaggen die vaak worden gebruikt in boeddhistische culturen, met name in Tibet en Nepal. Deze vlaggen worden gebruikt als symbolen van geluk, vrede, compassie en wijsheid. De vlaggen zijn gemaakt van stof en worden bedrukt met gebeden, mantra's, afbeeldingen van boeddha's en andere heilige symbolen.

 

Traditioneel worden gebedsvlaggen opgehangen op heilige plaatsen zoals bergen, tempels en kloosters, evenals in huizen en tuinen. De vlaggen worden blootgesteld aan de elementen, zoals wind en regen, en de gebeden die erop zijn gedrukt, worden verondersteld door de wind te worden verspreid, waardoor vrede en welvaart worden verspreid over de wereld.

 

Elke kleur van de gebedsvlaggen heeft zijn eigen betekenis. Blauw symboliseert de lucht, wit staat voor water, rood voor vuur, groen voor wind en geel voor aarde. Het ophangen van gebedsvlaggen wordt vaak beschouwd als een spirituele oefening die kan helpen bij meditatie, reflectie en het cultiveren van vrede en welzijn.

© 2018 - 2024 nepalhandwerk.nl - handenarbeid producten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel