Vorige Artikel 3 van 4 Volgende

5 rollen traditionele katoenen boeddhistische gebedsvlaggen

Artikelnummer: PF02B
€ 13,75
Voorraad 2 stuks

5 rollen katoenen boeddhistische gebedsvlaggen

Pakket van VIJF rollen. Elke rol bevat 10 vlaggen op één koord. Dus in totaal bevat dit pakket 50 vlaggetjes.

- handgemaakt in Nepal

- katoen

- elke vlag is 19 cm hoog x 17 cm breed - lengte per rol ongeveer 1,7 meter

- blauw, wit, rood, groen en geel

- 185 gram

Onze vrouwelijke kunstenaars in Kathmandu Nepal hebben deze boeddhistische gebedsvlaggen met de hand gemaakt. De katoenen stof is bedrukt met de godheden en de bijbehorende mantra's worden na het drogen in de geschikte maten gesneden.

Gebedsvlaggen zijn kleurrijke vlaggen die vaak worden gebruikt in boeddhistische culturen, met name in Tibet en Nepal. Deze vlaggen worden gebruikt als symbolen van geluk, vrede, compassie en wijsheid. De vlaggen zijn gemaakt van stof en worden bedrukt met gebeden, mantra's, afbeeldingen van boeddha's en andere heilige symbolen.

Traditioneel worden gebedsvlaggen opgehangen op heilige plaatsen zoals bergen, tempels en kloosters, evenals in huizen en tuinen. De vlaggen worden blootgesteld aan de elementen, zoals wind en regen, en de gebeden die erop zijn gedrukt, worden verondersteld door de wind te worden verspreid, waardoor vrede en welvaart worden verspreid over de wereld.

Elke kleur van de gebedsvlaggen heeft zijn eigen betekenis. Blauw symboliseert de lucht, wit staat voor water, rood voor vuur, groen voor wind en geel voor aarde. Het ophangen van gebedsvlaggen wordt vaak beschouwd als een spirituele oefening die kan helpen bij meditatie, reflectie en het cultiveren van vrede en welzijn.

© 2018 - 2023 nepalhandwerk.nl - handenarbeid producten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel